Nasıl Olduğundan Daha Kilolu Görünürsün?
Bazı kişileri dışarıda gördüğünüz zaman ilk bakışta kilolu olduğunu düşünürsünüz lakin sonrasında detaylı incelediğinizde aslında kilolu olmadığını görünce acaba nerede bir terslik var diye sorgulamaya başlarsınız. Bu tür durumlar için birçok sebep bulunmaktadır. Yani kişinin giyimi ya da belirli bir bölgesinde fazla kilonun olması kişinin şişman gözükmesine yol açabilmektedir. Bunun dışında kişinin duruşu da kilolu görünüp görünmemesi konusunda oldukça önemlidir.
Bizde sizler için bu yazımızda istemeden nasıl kilolu görünürüz, bunun sebepleri nelerdir? sorularına yanıt vereceğiz. Örneğin; hem kadınlarda hem erkeklerde giyim nedeniyle kilolu görünme durumuna çok fazla rastlanmaktadır. Bol giysiler giymek kişiyi oldukça fazla kilolu göstermektedir. Özellikle genç kızlarda görülen bir durum; üst kısımda bol bir tişört alt kısımda dar bir tayt giymek kızın üst taraftan kilolu gözükmesine yol açmaktadır. Ya da erkeklerin bazılarında yüz yanakları haricinde diğer kısımlar zayıftır lakin yüz yanakları ve yüzü dolgun olduğu için istenmeden şişman görünebilmektedir. Giyimin dışında dik bir şekilde oturmayıp durmayan kişilerde de belirli bölgelerde sıkışmalar olur. Örneğin göbek bölgesine çökecek şekilde oturanlarda göbek bölgesinde birikim olur. Bu da kişinin göbekli yani istemeden şişman gözükmesine yol açar. Bunun gibi daha nice neden bulunmaktadır. Şişman gözükmemek için uygulanabilecek birçok yol ve yöntem bulunmaktadır. İşin tıbbi kısmına baktığımızda da kilolu görünmemize sebep olan etkenlerin varlığını görüyoruz. İnceleyecek olursak;
İstemeden Nasıl Fazla Kilolu Görünürüz?
Omurgası Konveks Şekilde Eğimli Olan Biri Öyle Olmasa Da Göbekli Gibi Görünür!
Hamile kadınlar, lordozla, rahimdeki çocuğun sebep olduğu fazla ağırlığı dengelemeye çalışırken omurgalarını eğerler. William Shakespeare, lordozu ‘’Hamileliğin Gururu’’ diye ifade etmiştir.
Lordoz Nedir? Lordoz Olmak Kader mi?
Lordoz, bel omurlarının olması gerektiğinden daha fazla karın bölgesine doğru olmasından kaynaklanan bir postural bozukluktur. Anterior pelvic tilt de denen lordoz, pelvik bölgesinin inklinasyon açısının öne doğru artmasıdır. Bu durumda bel çukur olup tersine bir eğrilme söz konusu olur.
Omurga ileriye doğru eğrilir, görüntüsü mide ileride, baş geride şeklindedir. Lordoz ve kifozun, bir ölçüye kadar ortaya çıkması doğaldır ama aşırı olduğunda bel ağrılarına neden olabilecek bir omurga eğriliğinden konuşmanın zamanı gelmiştir.
Önder Akgün
Form Assist Genel Koordinatörü